Tømrermesterfirmaet Smarte Rom fant genialt arbeidsredskap i elektronisk kjørebok

Oslo 15 .06.2016

Beggejobber_editweb.jpg
   

Mikkel (til venstre) og Mattis Degland har brukt Autogears elektroniske kjørebok i flere år

- Som håndverkere lever vi av fornøyde kunder, og for å levere riktige tjenester til riktig tid og korrekt pris, må ikke bare vi gjøre en god jobb. Utstyret må også være førsteklasses. For oss har kombinasjonen av Opel varebiler og elektronisk kjørebok fra Autogear vist seg å være av uvurderlig betydning, fastslår Mikkel Degland i tømrerbedriften Smarte Rom AS.

- Vi kan ikke få fullrost den elektroniske kjøreboken fra Autogear. Tidligere, da vi kjørte privatbiler i jobben, ga den ekstra inntekter fordi all kjøring ble registrert og vi fikk riktig kjøregodtgjørelse. Uten dette hjelpemiddelet hadde vi gått glipp av flere tusen kroner i måneden i godtgjørelse.

“Kjøreboken er genial!”
- Nå, med firmabiler, får vi med ett blikk på dataskjermen full oversikt over mye mer enn selve kjøringen. Vi ser hvor lang tid vi har brukt på de forskjellige arbeidsstedene, og kan fakturere nøyaktig og korrekt til riktig kunde. Den elektroniske kjøreboken er rett og slett et genialt arbeidsredskap for oss som er på farten mellom mange prosjekter hele tiden.

Vi pendler ofte mellom to-tre arbeidssteder samme dag, og da blir det en umulig oppgave å holde orden på timer og kjøring uten hjelp fra den elektroniske kjøreboken, sier brødrene Mikkel og Mattis Degland. Sammen driver de tømrermesterfirmaet Smarte Rom AS, som tilbyr kreative og spennende håndverkertjenester i Osloområdet.

 MedOpel2web.jpg

Brødrene kjøpte Opel firmabiler i fjor høst, som ble levert med kjøreboken ferdig montert i diagnosepluggen

Satser på kvalitet
Brødrene liker å arbeide med avanserte prosjekter, ikke bare det de kaller A4-jobber. Foreløpig er det bare Mikkel og Mattis som er fullt beskjeftiget i Smarte Rom AS, men to mann er innleid nesten på full tid.

- Det er kult å tilby «funky» løsninger, og selv om vi ikke kan konkurrere på pris med firmaer som bruker ufaglært arbeidskraft, har vi mer enn nok å gjøre. Kvalitet er etterspurt, og vi har sørget for å skaffe oss førsteklasses samarbeidspartnere innen f.eks. rørlegger- og elektrikerfagene, slik at vi kan tilby full pakke.  

 

Fra DA og privatbil til aksjeselskap og firmaeide biler
- Vi bygger stein på stein, og ambisjonen er selvsagt å vokse etterhvert, sier brødrene Degland.

Karene er begge tømrermestere, henholdsvis 25 og 27 år gamle, og de startet virksomhet sammen allerede for fem år siden, mens de fortsatt gikk på Fagskolen i Oslo. Det begynte med DA som selskapsform, og allerede da tok de i bruk Autogear Connect med opplasting av turer via USB til egen PC.

I fjor etablerte de aksjeselskap, og gikk samtidig til innkjøp av firmabiler som egner seg godt for transport av håndverkerutstyr og materialer. Ikke lenge etter oppgraderte de til Autogear Air med innebygged SIM.

 

MedOpel_editweb.jpg

 
Veldig fornøyd med Opel
- Vi valgte å satse på Opel, levert av Auto City Fornebu. Der fant vi et profesjonelt miljø, med hyggelige folk som kunne tilby både velegnede biler og et servicenivå som vi er svært godt fornøyd med. Vi valgte å satse på en liten og nett varebil og en litt større som også kan transportere materialer. Den lille Opel Comboen er veldig fleksibel og fin når vi jobber i trange bymiljøer med vanskelige parkeringsforhold. Den større bilen, en Opel Vivaro, har plass til mye mer utstyr, i tillegg til at den har plass til f.eks. bygningsplater i full størrelse inne i kassen. Bilene har vist seg å være velegnet for oss, de er driftssikre og velutstyrte arbeidsbiler med lavt drivstofforbruk. Begge bilene er innredet nøyaktig til vårt formål, med faste plasser til verktøy og utstyr. Og det er selvsagt en jobb vi selv tok oss av!

Kjørebok i diagnosepluggen
Vi har hatt de nye bilene siden august i fjor. Og allerede da vi kjørte ut fra forhandleren med bilene, var den elektroniske kjøreboken på plass i diagnosepluggen på begge bilene. Vi trenger ikke skjenke systemet en eneste tanke, det arbeider i det stille og laster alle data opp automatisk. Vi bare henter dem ned på PC-en og fordeler kostnadene på hver enkelt kunde. Enkelt, effektivt og arbeidsbesparende, fastslår tømrerbrødrene.

 

slik-fungerer-blogg-750-3.png


Autogear leverer elektroniske kjørebøker som gir deg full kjøregodtgjørelse, fra 149.- pr mnd eks mva.