<img src="//bat.bing.com/action/0?ti=5116139&amp;Ver=2" height="0" width="0" style="display:none; visibility: hidden;">

if-kontor

Bilkanalen hos If Skadeforsikring digitaliserer med Autogear og frigjør en halv måned i året per ansatt

If Skadeforsikring er Nordens største forsikringsselskap. Selskapet tror på å tenke utradisjonelt og har 6.800 medarbeidere som tar seg av 3,7 millioner kunder. Bilkanalen hos If er den delen av selskapet som jobber direkte mot forhandlermarkedet – fra bilimportører, forhandlere og bilmerker til nye bildelingskonsepter. Ambisjonen er å være markedsledende på bilforsikring, og Bilkanalen har over de siste årene vokst betraktelig.

Utfordringen: Automatisere tidkrevende administrative prosesser for å frigjøre verdifull tid

Da det er stort tidspress hos de ansatte bestemte Bilkanalen seg i 2018 for å gå til anskaffelse av elektronisk kjørebok. De ansatte der har normalt 4 til 6 kundebesøk per dag, med tilhørende kjøring i privateid bil. Økning i antall bomstasjoner samt kompleksiteten i prisingen av bompasseringer gjør ikke saken enklere.

Tom Gundersen som er Head of Sales i Bilkanalen forteller at han selv tidligere brukte både egen privat tid og arbeidstid til å legge inn kjøregodtgjørelsen på slutten av uken. “Vi har tidligere brukt en alt for tungvint løsning for føring av kjøring og bompenger.”


Det var enkelt å komme i gang uten montering, vi fikk god opplæring og systemet er brukervennlig og intuitivt.

Det var enkelt å komme i gang uten montering, vi fikk god opplæring og systemet er brukervennlig og intuitivt.

Tom Gundersen
Head of Sales If Skadeforsikring, Bilkanalen


Løsningen: Ta et skritt inn i fremtiden ved å digitalisere prosessen med kjøregodtgjørelse ved hjelp av Autogear

If vurderte en rekke tilbydere av elektronisk kjørebok men valget falt på Autogear - blant annet på grunn av faktorer som kundeservice og brukervennlighet.

“Det var enkelt å komme i gang uten montering, vi fikk god opplæring og systemet er brukervennlig og intuitivt.” sier Gundersen.

Autogear og If inngikk avtalen i slutten av 2018 etter en innledende pilotfase. Gjennom pilotfasen fikk Bilkanalen den nødvendige trygghet for at Autogear var den rette partneren for å digitalisere og effektivisere føring av kjøregodtgjørelse blant de ansatte.

Automatisk føring av kjørebok vil spare oss for masse tid fremover og vi tar nå et solid steg mot full digitalisering av administrative prosesser.

Tom Gundersen
Head of Sales If Skadeforsikring, BilkanalenResultatet: Frigjør 80 timer per år per ansatt

"Jeg er kjempefornøyd med Autogear så langt. Produktet er brukervennlig og intuitivt og de ansatte var veldig “hands on” for å hjelp oss i gang med løsningen. Automatisk føring av kjørebok vil spare oss for masse tid fremover og vi tar nå et solid steg mot full digitalisering av administrative prosesser.” sier Tom Gundersen i If.

“Vi estimerer at vi med Autogear sin GPS og software vil kunne spare rundt 80 timer per år per ansatt.” sier Gundersen. “Dette vil i praksis si at en ca halv måned per år gikk til å legge inn kjøregodtgjørelse. Regnestykket er rimelig enkelt, og de ansatte får brukt tiden sin mer riktig - ute med kundene” fortsetter han.

Tom_Gundersen_If_08

Vi estimerer at vi med Autogear sin GPS og software vil kunne spare rundt 80 timer per år per ansatt.

Tom Gundersen
Head of Sales If Skadeforsikring, Bilkanalen


Paul Vuijsters, Head of Sales fra Autogear tilføyer: “Vi er selvsagt utrolig stolte over å ha fått tilliten til en så stor organisasjon som If. På slutten av dagen handler det om å være våre kunder til lags gjennom å effektivisere deres arbeidsprosesser, og til nå ser det ut til at vi har klart dette i samarbeidet med If.”
 

If Skadeforsikring, Bilkanalens tidsbruk før elektronisk kjørebok i tall:

  • 80 timer føring i året i gjennomsnitt per ansatt
  • Årlig kostnadsbesparelse per ansatt cirka 40.000 NOK
    (Estimat basert på normallønn for norske arbeidsgivere*.)
“Med en normallønn vil du koste arbeidsgiveren 500 kroner per time.” https://www.smartepenger.no/jobb/2735-dette-koster-du-arbeidsgiveren-din-per-time

 


Tid er penger.
Vil du at dine ansatte skal bruke tid på å levere eller dokumentere?

La en av dine ansatte prøve Autogear gratis:

Les mer om Autogears pilotprogram

If

If er Nordens ledende forsikringsselskap. Selskapet har 6.800 medarbeidere som tar seg av 3,7 millioner kunder.

www.if.no

Hovedkontor
Stockholm

Bransje
Skadeforsikringsvirksomhet

Ansatte
6800

Formål med kjøreboka
Kjøregodtgjørelse